SSL beveiliging

SSL: safety first

Het internet bestaat uit data (gegevens). Alles wat je ziet is opgebouwd uit data, alles wat je doet laat een spoor van data achter. Veel data heeft een algemeen karakter, maar bij persoonlijke data ligt dat anders. Niemand wil immers dat persoonlijke informatie, financiële gegevens of bijvoorbeeld wachtwoorden in verkeerde handen vallen. Beveiliging is dus hard nodig om hackers buiten de digitale deur te houden. Voor websites is er een goede verdedigingslinie in de vorm van een SSL-certificaat.

Veilige verbinding van je website
Voorkomt hacks door spoofing
Hulp bij installatie
Automatisch verlengen

SSL: wat en waarom?

SSL (Secure Sockets Layer) zorgt ervoor dat de uitwisseling van gegevens op een website – bijvoorbeeld het plaatsen van een bestelling – beveiligd is. Ook zorgt SSL ervoor dat de website authentiek is en dat voorkomt misleiding. Een SSL-certificaat is dus een waarborg en dat zorgt voor vertrouwen bij bezoekers. Er is nóg een voordeel: Google hecht veel waarde aan veiligheid. Een SSL-certificaat draagt dan ook bij aan een positieve waardering in de zoekresultaten.

  • Veilige uitwisseling van gegevens
  • Vertrouwde uitstraling bij bezoekers
  • Waardering door zoekmachines (Google!)

SSL: hoe?

Een SSL-certificaat heeft een complexe werking, maar is eenvoudig te installeren. In de klantomgeving van Serv-ICT kun je een SSL-certificaat selecteren. De systemen van Serv-ICT zorgen voor een vrijwel automatische installatie. Het SSL-certificaat wordt vervolgens direct getoond op de website.

SSL: welk certificaat past het best?

Er zijn drie soorten SSL-certificaten:

  • Domein SSL: daarmee beveilig je jouw domeinnaam, bijvoorbeeld gatindemarkt.nl. Per domein heb je een SSL-certificaat nodig. De variant zonder ‘www’ wordt automatisch ook beveiligd, in dit voorbeeld gatindemarkt.nl.
  • Organisatie SSL: dit type SSL-certificaat is ideaal voor een bedrijfswebsite. Het is meer dan een stukje software, want er wordt daadwerkelijk gecontroleerd of de website correspondeert met een bestaand bedrijf. Ook hiervoor geldt dat er per SSL-certificaat één domeinnaam beveiligd wordt (zowel de variant met als zonder ‘www’).
  • Extended Validation SSL: wie voor maximale veiligheid gaat, kiest voor Extended Validation. De procedure vraagt meer inzet – telefonische validatie en ondertekening van een formulier – maar dat betaalt zich terug. Waar het ‘gewone’ SSL-certificaat zich beperkt tot een groen slotje en het woord ‘Veilig’, wordt hier de volledige bedrijfsnaam in het groen getoond. Dat is een baken van vertrouwen en daardoor ook een krachtige marketingtool.

Meer weten?

Neem contact op met ons support team.