1. Home
  2. Knowledge Base
  3. Administratie
  4. Two-factor (2FA) authentication inschakelen

Two-factor (2FA) authentication inschakelen

Met two-factor authentication (ook wel bekend als 2FA) voegt u een extra beveiligingsstap toe aan uw account bij Serv-ICT. Via dit artikel leggen wij uit hoe u two-factor authentication kunt inschakelen.


Stap 1

Om gebruik te maken van two-factor authentication is het noodzakelijk dat u eerst de Google Authenticator app op uw iPhone of Android apparaat downloadt.


Stap 2

Vervolgens logt u in op uw controlepaneel en navigeert u naar ‘Mijn account’ en vervolgens naar ‘Beveiliging’. Hier kunt u two-factor authentication inschakelen via de knop achter ‘Status’.


Stap 3

Start Google Authenticator op uw smartphone of tablet. Hier klikt u op ‘Een account toevoegen’ of klik op het ‘plusje’.

Klik nu voor ‘Streepjescode scannen’. De app zal direct de camera openen waarmee u de QR code in uw controlepaneel kunt scannen. Wanneer uw camera niet werkt dan kunt u ook gebruik maken van enkel de sleutel (Shared Secret).


Stap 4

Als de QR-code wordt herkend zal Google Authenticator een account toevoegen met de naam Serv-ICT. Binnen dit veld vindt u de verificatiecode terug die u vanaf dit moment nodig heeft om in te loggen.

De eerstvolgende keer dat u inlogt op het controlepaneel zal u na het opgeven van uw gebruikersnaam en wachtwoord gevraagd worden om een verificatiecode in te voeren die u met de Google Authentication app genereert.

Heeft dit artikel u geholpen?

Gerelateerd